Over Galerie Gemund


"Kunst is als zuurstof voor een ruimdenkende geest”. 

Het concept van Galerie Gemund Haarlem  is een  kunst podium bieden aan minder bekende professionele kunstenaars waarvan de kunstwerken de kijker verwondert en raakt.  Exposities worden thematisch ingericht met steeds wisselende kunstenaars en kunstwerken. De sfeer in de galerie is informeel.

Kunst is te zien en te koop zowel in de Haarlemse galerie als in de webshop! 

Coby Roestenburg, de galeriehouder, selecteert de exposanten, gebaseerd op meer dan 40 jaar liefde voor kunst. Coby heeft diverse opleidingen gevolgd op het gebied van kunstgeschiedenis en bezoekt graag galeries en musea wereldwijd.

Doordeweeks zijn de luiken dicht en zul je Coby weinig zien. Op vrijdag om 13:00 uur gaat de deur open, klaar voor een nieuw weekend vol leuke gesprekken en mooie ontmoetingen.

Naast haar liefde voor kunst heeft Coby ook liefde voor muziek en andere culturele activiteiten. Om die reden neemt de galerie regelmatig deel aan de vele festivals in Haarlem, waaronder de Stripdagen Haarlem, Haarlems Cultuur festival en de Kunstlijn.

De galerie dankt haar naam aan de eerste bewoner en ontwerper van het pand, Adriaan Gemund. Adriaan Gemund was een Haarlems architect en eerste penningkabinet conservator in het Teylers Museum.

Het pand van de galerie is gebouwd in 1887 in Neorenaissance stijl. Onder andere te zien aan de mooie gevelbeelden aan de buitenkant van het pand.

Galerie Gemund is ook actief op facebook, twitter en instagram. Volg ons op social media en blijf op de hoogte van nieuwe exposities en komende activiteiten.